A karma négy osztálya

  1. Egyéni: A legláthatóbb de legkevésbé megközelíthető karma. A másik három osztály megélése, meglátása és megtisztítása nélkül az egyén nem tud előrelépni az Úton. Az énség képzetét az ember nem kerülheti meg: nem nézheti semminek és nem mondhatja egyedül valónak. Az egyik szélsőség a nemlétezés, a másik az abszolút egoitás tételezése. Mindkettő tragikusan hibás és szenvedéshez vezet.
  2. Párkapcsolati: Az első olyan élethelyzet, amikor az énség a szerelem tüzében megolvad, és egy másik énnel eggyé válik. Az éntelenség élménye itt érzékeszervhez kötött, ezért nagyon sérülékeny, rengeteg energiát és odafigyelést kíván. A párkapcsolat intimitása elkerülhetetlen tükör.
  3. Családi: A gyermek születése teszi a párkapcsolatot családdá. Ekkor a közös karma manifesztálódik: ha eddig nem lett volna világos, akkor a gyermek jövetele megmutatja az emberpár helyét a világban, valamint egymáshoz való viszonyában egyaránt.
  4. Csoportos: A nem vér szerinti kötődés helye. A munkaközösségektől kezdve a még szigorúbb szabályok szerint szerveződő csoportokig: megláthatjuk, mi a kapcsolódás tényleges mélyszerkezete, valamint a fenti három osztály karmájától mennyiben függ a csoport működése.